Edelmetaal recycling voor ondernemers

Bij Van der Meulen Edelmetaal BV

Van der Meulen Edelmetaal BV: meer dan 200 jaar edelmetaal recycling

Van der Meulen Edelmetaal B.V. is al meer dan tweehonderd jaar  edelmetaal recycling specialist. Dagelijks werken wij samen met honderden ondernemers zoals juweliers, edelsmeden, tandartspraktijken en industrie om edelmetaal te recyclen.

Dat doen we vanuit het Friese Joure, waar ons zwaarbeveiligde bedrijfspand zich bevindt. Hier beschikken we over de nieuwste apparatuur en innovatieve verwerkingsmethoden, waardoor we het maximale rendement uit uw edelmetaalafval garanderen.

Edelmetaal recycling sinds 1799

Edelmetaal recycling: voorwerpen, resten en afval

Als edelmetaal recycling specialist verwerken wij alle edelmetalen, ongeacht vorm of soort. Onderstaand vindt u een overzicht van de branches waarvoor wij dagelijks edelmetaal verwerken, inclusief de meest voorkomende stromen edelmetaal. 

Binnen de juweliersbranche worden edelmetalen ingekocht zoals goud, zilver, platina en palladium. Veelal is dit in de vorm van oude sieraden, maar ook edelmetalen in fijne vorm komen regelmatig voor. We zijn u met onze edelmetaal recycling service graag van dienst. Veelvoorkomende vormen van edelmetaal zijn:

 • Sloopgoud
 • Sloopzilver
 • Gouden en zilveren munten
 • Goud- en zilverbaren
 • Platina en palladium

Heeft u een andere vorm edelmetaal? Neem gerust contact met ons op, want er is geen vorm edelmetaal die we niet kunnen recyclen.

Bij edelsmeden bestaan er diverse soorten edelmetaal afval die tijdens productieprocessen vrijkomen. Door de verschillende bewerkingsmethoden zijn niet alle edelmetaal afvalsoorten hetzelfde. Onderstaand vindt u een overzicht van de afvalstromen die wij dagelijks voor edelsmeden recyclen:

 • Vijlsel
 • Lavuur
 • Polijstresten
 • Boorsels
 • Werkhuisafval

Heeft u een andere vorm edelmetaal? Neem gerust contact met ons op, want er is geen vorm edelmetaal die we niet kunnen recyclen.

Tandartspraktijken en tandtechnische laboratoria hebben veelvuldig te maken met edelmetaal afval. Bij tandartspraktijken komt het vaak voor dat verwijderde kronen worden opgespaard, waarna de edelmetalen met onze edelmetaal recycling service kunnen worden teruggewonnen. Bij tandtechnische laboratoria ontstaan diverse afvalstromen gedurende het bewerkingsproces, die verwerkt kunnen worden om het edelmetaal te recupereren. Veelvoorkomende edelmetaal afvalstromen zijn:

 • Gouden tanden
 • Gouden kronen
 • Restafvalstoffen
 • Werkhuisafval

Heeft u een andere vorm edelmetaal? Neem gerust contact met ons op, want er is geen vorm edelmetaal die we niet kunnen recyclen.

Binnen de industrie zijn voor veel verschillende processen edelmetalen benodigd. Nadat een productieproces voltooid is, blijven er residuen over. Deze residuen bevatten dan hoogstwaarschijnlijk nog edelmetalen, die teruggewonnen kunnen worden. Onze edelmetaal recycling service voor de industrie richt zich voornamelijk op het onderstaande:

 • Non-ferro metaalstromen
 • Industriële residuen
 • Industriële reststoffen

Heeft u een andere vorm edelmetaal? Neem gerust contact met ons op, want er is geen vorm edelmetaal die we niet kunnen recyclen.

De hoogste vergoeding gegarandeerd

Hoe gaat edelmetaal recycling in zijn werk?

Bij edelmetaal recycling bestaan er diverse processen, doordat er vaak sprake is van verschillende vormen en soorten edelmetaal afval. Echter, doorgaans is het zo dat het recycling proces bestaat uit zes verschillende stappen.

 1. Aanmelding van uw edelmetaal.

 2. Onze gratis ophaalservice haalt uw edelmetaal veilig en verzekerd af.

 3. Uw partij wordt gesmolten in onze eigen smelterij, en geanalyseerd door het onafhankelijke laboratorium van Edelmetaal Waarborg Nederland B.V. (ISO-gecertificeerd).

 4. Vervolgens wordt, aan de hand van de Kitco-koers, de waarde van uw edelmetaal vastgesteld.

 5. Op basis van de koers en de bevindingen van het laboratorium brengen wij een offerte uit aan u.

 6. Indien u akkoord gaat met onze offerte, betalen wij u direct uit. 

Naast directe uitbetaling heeft Van der Meulen Edelmetaal BV ook een uitgebreid assortiment van basisringen en halffabrikaten. Ook kunnen we uiteraard edelmetaal in pure vorm aan u leveren, en werken we met een gewichtsrekening. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

We helpen u graag verder met edelmetaal recycling

Vul onderstaand uw gegevens in. Wij nemen dezelfde dag nog contact met u op. 

Veelgestelde vragen over edelmetaal recycling

Hoe werkt de gewichtsrekening bij edelmetaal recycling?

Een gewichtsrekening is vergelijkbaar met een bankrekening. Wanneer u edelmetaalafval laat omwerken, wordt het gewicht van het edelmetaal bijgeboekt op uw gewichtsrekening. Verkoopt u uw edelmetaal? Dan boeken we dit gewicht weer af van uw gewichtsrekening. Bij Van der Meulen Edelmetaal B.V. hebben wij als eerste edelmetaal verwerkend bedrijf gekozen om uw tegoeden onder te brengen in een stichting, waardoor uw edelmetalen volledig buiten de risicosfeer van het handelsbedrijf vallen. Uw edelmetaal is te allen tijde opvraagbaar, u kunt dit verkopen of gelijk opnemen in diverse vormen.

Een voorbeeld is als volgt: u laat een partij sloopgoud verwerken. Na verwerking blijft er bijvoorbeeld 250 gram fijngoud over, die op uw gewichtsrekening wordt geplaatst. U kunt (een deel) van uw goud inwisselen tegen nieuwe halffabrikaten, basisringen en edelmetaal in pure vorm. Bij de aan- en verkoop wordt dan niet naar de koers gekeken, en u betaalt enkel het maakloon dat van toepassing is op de producten die u bestelt. Ook kunt u uw edelmetaal verkopen, waarbij wél naar de actuele koers gekeken wordt. De waarde van uw edelmetaal wordt vervolgens in valuta uitbetaald.

Hoe werkt teruglevering van basisringen, halffabrikaten en fijn edelmetaal?

U kunt met de waarde van uw edelmetaal afval nieuwe producten bij ons bestellen, zoals basisringen, halffabrikaten en edelmetaal in pure vorm (bijvoorbeeld in de vorm van baren of grenailles). Nadat u gebruik heeft gemaakt van onze edelmetaal recycling service, kunt u de gewenste producten telefonisch of per e-mail bij ons bestellen. Doorgaans kunnen wij de gewenste artikelen zeer snel aan u leveren.

Waar kan ik een vergoedingsrichtlijn vinden voor mijn edelmetaal afval?

U kunt op onze vergoedingsrichtlijn pagina een actuele richtlijn bekijken voor sloopgoud. Neem alstublieft contact met ons om een definitieve koersvergoeding af te spreken. Dit geldt ook indien u ander materiaal heeft dan sloopgoud. Uiteraard kunt u ook bij edelmetaal recycling ervoor kiezen om de koers te laten fixeren, onze edelmetaal specialisten denken hierbij graag met u mee.

Hoe werkt de analyse bij edelmetaal recycling?

Indien u gebruik maakt van onze edelmetaal recycling service, dan wordt uw edelmetaal na verwerking geanalyseerd door het onafhankelijke laboratorium van Edelmetaal Waarborg Nederland BV (EWN). EWN is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie tegen de:

 • NEN-EN-ISO/IEC 17020 inspectie instelling type A, registratienr. I310.
 • NEN-EN-ISO/IEC 17025 test- en kalibratie laboratoria, registratienr. L395.

Hiermee garandeert EWN volledig onafhankelijk te kunnen opereren en competent te zijn voor haar laboratorium activiteiten. EWN beschikt over een hypermodern laboratorium om edelmetaal gehaltes zeer accuraat te kunnen bepalen. U kunt hier meer lezen over de diverse gehalte bepalingen die op dagelijkse basis worden uitgevoerd door EWN.

Openingstijden

Contact

Van der Meulen Edelmetaal B.V. 
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure
info@meulen.nl
+31 513 468 110

Van der Meulen Edelmetaal B.V. © Copyrights 2020. Alle rechten voorbehouden. Powered by Clicksa.nl